Macaristan Usulü Gulaş Tarifi |
Macaristan Usulü Gulaş Tarifi
Macar gulaş, Macaristan'ın geleneksel ve lezzetli bir yemeğidir. Bol etli, baharatlı ve sulu bir güveç olan gulaş, soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir tariftir. Macar gulaşını yapmak için çok fazla malzemeye ihtiyacınız yok. Sadece dana eti, soğan, sarımsak, salça, kırmızı toz biber, defne yaprağı, mercanköşk, tuz ve karabiber gerekiyor. Bu malzemeleri bir tencerede yavaş yavaş pişirerek, etin yumuşacık ve suyunun koyu kıvamlı olmasını sağlayabilirsiniz. Macar gulaşın yanında haşlanmış patates veya pilav ile servis edebilirsiniz. Şimdi gelin, Macar gulaş tarifinin yapılışına birlikte bakalım.
Malzemeler:
- 1 kg dana kuşbaşı
- 3 adet orta boy soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 2 adet defne yaprağı
- 1 çay kaşığı mercanköşk
- Tuz ve karabiber
- 4 su bardağı sıcak su
Yapılışı:
1. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsakları da ince ince kıyın.
2. Bir tencereye sıvı yağı alın ve ısıtın. Soğanları ekleyip kavurmaya başlayın.
3. Soğanlar pembeleşince sarımsakları ilave edin ve birkaç dakika daha kavurun.
4. Salça ve kırmızı toz biberi ekleyip karıştırın. Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
5. Etleri de tencereye alın ve yüksek ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
6. Defne yaprağı, mercanköşk, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
7. Sıcak suyu da ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynayınca ateşi kısın ve etler yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
8. Macaristan usulü gulaş yemeği hazır. Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
0 Yorumlar