Doğu Avrupa'dan Gelen Chimney Cake Tarifi Nasıl Yapılır?

Doğu Avrupa'dan Gelen Chimney Cake Tarifi Nasıl Yapılır?
Doğu Avrupa'dan Gelen Chimney Cake Tarifi Nasıl Yapılır?

Chimney cake, Doğu Avrupa'dan gelen lezzetli bir tatlıdır. Hamur işi olan bu tatlı, kağıt havlu ruloları kullanılarak hazırlanır ve fırında pişirilir. Üzerine tereyağı, şeker ve tarçın sürülerek kızartılır. İçini istediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere chimney cake tarifi vereceğiz.

Malzemeler:

- 1/2 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1,5 su bardağı un
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı toz tarçın

Yapılışı:

1. Sütü hafifçe ısıtın ve mayayı içinde eritin.
2. Unu bir kaba eleyin ve tuz ekleyip karıştırın.
3. Unun ortasını havuz gibi açın ve sıvı yağ, yumurta ve şeker ekleyin.
4. Yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
5. Hamuru streç filmle örtün ve 45 dakika mayalanmaya bırakın.
6. Bu arada hamuru saracağınız üç adet kağıt havlu rulosunu yağlı kağıtla kaplayın.
7. Fırını 190 dereceye ayarlayın ve ısıtın.
8. Mayalanan hamuru tekrar yoğurun ve tezgaha şeker serperek açın.
9. Hamuru bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.
10. Şeritleri ruloların üzerine boşluk bırakmadan sarın.
11. Tereyağını eritin ve fırça yardımıyla hamurların üzerine sürün.
12. Şeker ve tarçını karıştırın ve hamurları bu karışıma bulayın.
13. Hamurları fırın tepsisine yerleştirin ve 20 dakika pişirin.
14. Pişen hamurları rulolardan çıkarın ve dilimleyin.
15. İçlerini krem şanti, çikolata sosu, dondurma veya meyve ile doldurun.

Chimney cake tarifi hazır! Afiyet olsun!


Yorum Gönder

0 Yorumlar