Pastane Usulü Kıyır Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Tarifi

 

Pastane Usulü Kıyır Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Tarifi
Pastane Usulü Kıyır Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Tarifi


Pastane Usulü Kıyır Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Tarifi

Hazırlanışı

  • Pastane usulü kıyır bayatlamayan elmalı kurabiye yapmak için öncelikle hamuru hazırlamak gerekiyor. 
  • Hamur için bir kaseye yumuşak margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, yoğurt ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.
  •  Sonra un ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Bu arada elmalı harcı için elmaları soyup rendeleyin. 
  • Bir tavaya elmaları, toz şekeri ve tarçını alıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatınca cevizi de ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Hamuru buzdolabından çıkartın ve iki parçaya bölün. 
  • Bir parçasını unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açın. 
  • Yuvarlak bir kalıp veya bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. 
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  • Üzerlerine birer tatlı kaşığı elmalı harçtan koyun. 
  • Diğer hamur parçasını da aynı şekilde açın ve yuvarlaklar kesin. 
  • Bu yuvarlakları elmalı harcın üzerine kapak gibi kapatın ve kenarlarını çatalla bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişirin. 
  • Fırından çıkartınca üzerlerine pudra şekeri serpin ve soğuduktan sonra servis yapın. 
  • Pastane usulü kıyır bayatlamayan elmalı kurabiyeniz hazır. 
  • Afiyet olsun. :) <3

Yorum Gönder

0 Yorumlar