Pastane Usulü Kıyır Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Tarifi |
Pastane Usulü Kıyır Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Tarifi
Hazırlanışı
- Pastane usulü kıyır bayatlamayan elmalı kurabiye yapmak için öncelikle hamuru hazırlamak gerekiyor.
- Hamur için bir kaseye yumuşak margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, yoğurt ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.
- Sonra un ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
- Bu arada elmalı harcı için elmaları soyup rendeleyin.
- Bir tavaya elmaları, toz şekeri ve tarçını alıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatınca cevizi de ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- Hamuru buzdolabından çıkartın ve iki parçaya bölün.
- Bir parçasını unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açın.
- Yuvarlak bir kalıp veya bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
- Üzerlerine birer tatlı kaşığı elmalı harçtan koyun.
- Diğer hamur parçasını da aynı şekilde açın ve yuvarlaklar kesin.
- Bu yuvarlakları elmalı harcın üzerine kapak gibi kapatın ve kenarlarını çatalla bastırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişirin.
- Fırından çıkartınca üzerlerine pudra şekeri serpin ve soğuduktan sonra servis yapın.
- Pastane usulü kıyır bayatlamayan elmalı kurabiyeniz hazır.
- Afiyet olsun. :) <3
0 Yorumlar