Pastane Usulü Kıyır Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Tarifi
Pastane Usulü Kıyır Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Tarifi


Pastane Usulü Kıyır Bayatlamayan Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır? Tarifi

Hazırlanışı

  • Pastane usulü kıyır bayatlamayan elmalı kurabiye yapmak için öncelikle hamuru hazırlamak gerekiyor. 
  • Hamur için bir kaseye yumuşak margarin, pudra şekeri, sıvı yağ, yoğurt ve vanilya ekleyip iyice karıştırın.
  •  Sonra un ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurun. 
  • Hamuru streç filme sarıp buzdolabında yarım saat dinlendirin.
  • Bu arada elmalı harcı için elmaları soyup rendeleyin. 
  • Bir tavaya elmaları, toz şekeri ve tarçını alıp suyunu çekene kadar pişirin. Ocağı kapatınca cevizi de ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Hamuru buzdolabından çıkartın ve iki parçaya bölün. 
  • Bir parçasını unlanmış tezgahta yarım santim kalınlığında açın. 
  • Yuvarlak bir kalıp veya bardak yardımıyla hamurdan yuvarlaklar kesin. 
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  • Üzerlerine birer tatlı kaşığı elmalı harçtan koyun. 
  • Diğer hamur parçasını da aynı şekilde açın ve yuvarlaklar kesin. 
  • Bu yuvarlakları elmalı harcın üzerine kapak gibi kapatın ve kenarlarını çatalla bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeler hafif pembeleşene kadar pişirin. 
  • Fırından çıkartınca üzerlerine pudra şekeri serpin ve soğuduktan sonra servis yapın. 
  • Pastane usulü kıyır bayatlamayan elmalı kurabiyeniz hazır. 
  • Afiyet olsun. :) <3