Merhaba :)

Beze nasıl yapılır? gibi sorularınızı duyar gibiyim.
Evet şimdi o güzel beze tarifime geçelim :)
Malzemeler
- 3 yumurta akı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Bir tutam tuz
Hazırlanışı
- Yumurta aklarıyla tuzu köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Şekeri azar azar ekleyip 10 dk kadar çırpmaya devam edin.
- Parmağınızın arasına aldığınızda pütürlük yoksa olmuş demektir.
- Yıldız uç takılı sıkma torbasına karışımı koyup yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye sıkıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 100 derece fırında 60 dk pişirin.(Önceden ısıtılmış olması önemli)
ÖNEMLİ NOT
- Yumurta akını sarısından ayırırken bir damla bile sarı karıştırmayın.
- Fırın 100 dereceden fazla olmamalı yoksa hem rengi döner hem de içi çiğ kalır.
Deneyenlere, deneyecek olanlara Afiyet Olsun :)
0 Yorumlar